Igår var jag på en super härlig & inspirerande dag med Mandala målning.
Jag har ganska nyligen fått vetskap om vad Mandala är för något och igår var det alltså dags för en liten kort kurs i detta.

Allt är ju runt, det runda är liksom livet. Jorden är rund, ägget som många föds ur är runt, en cirkel är det första ett barn kan rita (huvudfotingen), livscirkeln är också rund kan man säga - börjar den dagen vi föds och sluts åter den dagen vi dör. Kostcirkeln är rund och väldigt många saker runt om kring oss är just runda. Jag har läst att vi mår bra av cirklar och hade människan haft möjlighet så skulle vi bo i runda hus istället för hårda kantiga hus.

Vi började dagen med en liten stund med att meditera och känna in de färger & mönster som kom till oss. Härligt - till mig kom blått.

Efter det satte vi oss vid ett bord och fick material i form av papper, pennor, kritor och ekologisk pulverfärg som man (precis som på gammalt vis) blandade med filmjölk. Det finns något ämne i just filmjölk som binder ihop färgen.

Det var roligt att blanda ihop sina egna färger och nyanser.

Efter det så var det bara att sätt igång och låta känslan och inspirationen flöda...
Det var helt tyst & vi satt alla uppslukade i vår egen målning som höll på att växa fram.
Bara en lugn och rofylld musik i bakgrunden.

En liten kort paus för en lättare lunch sen fortsatte vi.

Tre timmar var avsatt för denna mandala målnings kurs och så här i efterhand så hade vi utan problem kunnat hålla på en timme till.

Jag fick otroliga inspiration och lust att måla mer.

Så nu har jag bestämt mig för att fixa i ordning i vårat förråd här under våren och ha det som ett rum man kan gå till för att meditera, måla, skriva, läsa och bara ta det lugnt i.

Jag ser så mycket fram till att få göra iordning där.
Härlig söndag till alla!

Kram Annica